Repte 2012


Creuar l’Estret de Gibraltar no és una travessia qualsevol. És tota una aventura. La distància més curta entre un cantó i l’altre és el que va de “Punta Oliveros” (Espanya) fins “Punta Cires” (Marroc). Son 14,4 kilòmetres però no és la més recomanable per nedar, així que el Dani Duro haurà de recórrer entre 18,5 i 22 kilòmetres, que és la distància que separa Tarifa de les proximitats de “Punta Cires”.
 
No es pot saber amb certesa el traçat que seguirà, ni tan sols el dia que es farà. Només sabem que la segona setmana d’agost del 2012 ens plantarem a Tarifa esperant que les condicions meteorològiques siguin les adients. Creuar l’Estret presenta molts inconvenients: La temperatura de l’aigua, boira, tràfic de vaixells, fortes corrents, l’aparició de símptomes com marejos, vòmits o enrampades... Hi ha molts factors que no queden sota control del nedador i això ens obliga a no poder establir uns resultats tan concrets com en el Repte de la Marató. Tot i així no renunciem a establir el donatiu que faran els compromesos en funció del resultat que faci el Dani el dia de la travessia i per això dissenyarem 4 o 5 escenaris possibles en funció del punt d’arribada. Dins de cada escenari establirem uns trams que aniran des dels 10 euros, si el Dani aconsegueix creuar l’Estret, fins els 30 euros, en el millor dels resultats possibles. La duració de la travessia l’estimem entre 4 i 7 hores.

Des de l’any 1.928 fins al dia d’avui 339 persones han creuat l’Estret de Gibraltar sense neopré. I els temps han variat des de les 12 hores 50 minuts que va trigar la primera persona que el va creuar, l’anglesa Mercedes Gleitze l’any 1.928, fins les espectaculars 2 hores 16 minuts que va aconseguir el grec Georgios Charcharis l’any 2009.

La travessia es farà amb totes les garanties de seguretat. Una embarcació guiarà al Dani durant tot el recorregut i una altra embarcació de recolzament acompanyarà al nedador durant tot el recorregut, facilitarà els avituallaments i intervindrà en cas d’urgència mèdica.

Tots els costos de la prova seran sufragats amb mitjans propis o amb l’ajuda de patrocinadors, si fos possible, i en cap cas es dedicarà cap part dels donatius a suportar els costos de la travessia. El 100% dels donatius seran recaptats i gestionats per l’Associació Selva Camerun i aniran destinats al projecte “Ajuts a l’Ensenyament”.

Cal recordar que el Dani no és nedador. Neda habitualment des de fa aproximadament 4 anys. Ha fet uns quants triatlons i algunes travessies al mar. La mes llarga de només 2.400 metres. Per tant, el Repte és un Repte amb majúscules. Necessitem de la teva ajuda per aconseguir-ho!


El nostre compromís. Aquí podeu consultar la taula de tems d'arribada i donatius: Taula temps-doatius.